Jonge mantelzorgers

Ben jij tussen de tien en achttien jaar en heb jij extra zorg thuis? Dan ben je een jonge mantelzorger. Wij noemen jonge mantelzorgers liever MedeMogelijkMakers; want jonge mantelzorgers maken natuurlijk veel mogelijk. 

Er zijn allerlei voorbeelden te bedenken. Het kan bijvoorbeeld gaan over moeten helpen omdat je moeder chronisch ziek is. Of steeds rekening moeten houden met een broer of zus met autisme. Misschien moet je mee naar het ziekenhuis, omdat je ouders de Nederlandse taal niet goed begrijpen en spreken. Of je hebt te maken met verslaafde ouders en moet daarom thuis veel opvangen. 

Jongeren zien zorgen in en voor het gezin als vanzelfsprekend en weten vaak niet anders. Ze spreken zich niet makkelijk uit over deze zorg. Schaamte of onzekerheid kan daarbij een rol spelen. Want, jouw zusje ziet er toch helemaal niet ziek uit? Of, ik moet ook wel eens meehelpen thuis? Dus waarom heb jij je huiswerk niet af? Voor deze jongeren is er hulp en ondersteuning. De jongerenwerkers van Surplus luisteren en denken mee bij vragen zoals: “Hoe overleef ik mijn agenda?”, “Wat als ik zelf even niet lekker in mijn vel zit?” of “Ik vind het moeilijk om te praten, maar wil dit wel graag.”

Wist je dat maar liefst 1 op de 4 jongeren een mantelzorger is? Je staat dus niet alleen!

Zorgen voor een ander, betekent dat er veel gevraagd wordt van jou. Extra belangrijk dus dat jij ook goed voor jezelf zorgt. Wij helpen je graag hierbij.

Heb je een vraag of wil jij jouw verhaal delen?

Neem dan contact met ons op via de hoofdpagina www.surplus.nl/mantelzorg.

Bel me terug

Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 1 werkdag terug.

    * Verplicht in te vullen