Logeerzorg

We weten het allemaal: “Je kunt pas goed voor een ander zorgen als je eerst goed voor jezelf zorgt”. Dat klinkt mooi, maar helaas voor de vele mantelzorgers onder ons een luxe die niet altijd haalbaar is. Zij steken al hun tijd en energie in hun naaste(n) wat het haast onmogelijk maakt rustmomenten te creëren of even te ontspannen.

Het huidige zorgstelsel is er op gericht cliënten zo lang mogelijk zelfstandig thuis te laten wonen. Dit ervaren de meeste cliënten als prettig. Daarmee wordt echter ook veel van hun naasten gevraagd. Juist omdat zij er voor die ander willen blijven zijn, is het ook heel belangrijk bij de behoeften van deze zorgdragers stil te staan. Daarom is er de mogelijkheid tot logeerzorg ontwikkeld.

Wat is logeerzorg?
Logeerzorg is tijdelijke zorg voor hen die thuis wonen en zorg ontvangen van een naaste of mantelzorger. Door “even” de zorg van de zorgdrager over te nemen, kan hij/zij even op adem komen. Iets anders doen, op visite bij familie of vrienden, vakantie of gewoon even niets. Op deze manier kunnen we ook eens goed voor hen zorgen.

Wordt logeerzorg vergoed?
Logeerzorg kan betaald worden vanuit de Wmo, Wet maatschappelijke ondersteuning, via de gemeente. Of wanneer de cliënt een indicatie van het CIZ heeft uit de Wet langdurige zorg. Mocht er twijfel zijn of een naaste in aanmerking komt voor logeerzorg, bespreek het dan met de huisarts, de case manager dementie, de wijkverpleegkundige, Wmo klantmanager of maatschappelijk werker binnen de gemeente. Zij zijn op de hoogte van de mogelijkheden en weten hoe de aanmeldprocedure verloopt. Wacht niet te lang: op tijd wennen aan logeren heeft alleen maar voordelen!

Hoe werkt het?
Reserveren van een logeerbed kan door de huisarts, case manager dementie, Wmo consulent of u neemt zelf contact op met T 085 – 484 25 10. Wij vragen u vriendelijk, indien mogelijk, de logeerzorg (ruim) tijdig te plannen. Het geeft zekerheid en rust te weten dat alles goed is geregeld.

Wat heeft Surplus te bieden?
In de regio nemen wij deel aan een pilot Logeerzorg voor mensen met dementie. Onze locatie Fendertshof in Fijnaart is uitstekend geschikt voor cliënten met dementie die permanent toezicht nodig hebben. Inmiddels kunnen wij ook op locatie Lindemolen gepaste zorg leveren voor cliënten met een licht dementieel beeld of fysieke problemen.

Andere deelnemende locaties en zorgaanbieders Logeerzorg in de regio

LocatiePlaatsZorgaanbieder
Het AnbargEtten LeurAvoord
OosterheemOosterhoutMijzo
AeneasBredaThebe

Bel me terug

Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 1 werkdag terug.

    * Verplicht in te vullen