Geertruidenbergse Mantelzorgwaardering

Geplaatst op 01 oktober 2024


Mantelzorgers zijn onmisbaar en de gemeente Geertruidenberg is trots op hen. Als dank hiervoor kun je als mantelzorger ieder jaar een Mantelzorgwaardering aanvragen. De Mantelzorgwaardering bestaat uit een geldbedrag of een VVV-kaart. Het aanvragen van de mantelzorgwaardering kan vanaf 1 oktober tot en met 31 december.

Ieder jaar waardeert de gemeente Geertruidenberg mantelzorgers met een geldbedrag of een VVV-kaart. Dit omdat mantelzorgers heel veel betekenen in de zorg voor hun naaste(n). Surplus regelt deze waardering. Mantelzorgers kunnen als dank voor hun steun en zorg een bedankje aanvragen. De zorgvrager woont zelfstandig of in een zorginstelling in de gemeente Geertruidenberg. Mantelzorgers hoeven niet in de gemeente te wonen. Aanvragen kan via www.welzijningeertruidenberg.nl of kom langs bij Surplus, Prins Hendrikstraat 41 Raamsdonksveer tijdens het inloopspreekuur op maandag of donderdag tussen 9.00 en 10.30 uur. Nog vragen? Bel dan naar Surplus 0162- 748 600.

Voorwaarden mantelzorgwaardering
Als je 24 jaar of ouder bent en minimaal drie maanden per jaar, minimaal acht uur per week onbetaald zorgt voor een familielid, partner, kind of vriend. De persoon voor wie je zorgt is de zorgvrager en woont thuis of in een zorglocatie in de in de gemeente Geertruidenberg. Als mantelzorger hoef je niet in de gemeente te wonen. De waardering moet ieder jaar opnieuw aangevraagd worden. Je kunt als mantelzorger voor één persoon een waardering aanvragen. Is de zorgvrager na 1 april 2024 overleden, dan mag je dit jaar nog een waardering aanvragen. Zijn er meer mantelzorgers per zorgvrager, dan wordt de waardering onderling verdeeld. Jongeren tussen 12 en 24 jaar die betrokken zijn bij de zorg kunnen een bon aanvragen via jongerenwerk.geertruidenberg@surplus.nl Je kunt de waardering aanvragen tussen 1 oktober en 31 december via www.welzijningeertruidenberg.nl

Bel me terug

Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 1 werkdag terug.

    * Verplicht in te vullen