Gespreksgroep voor mantelzorgers van mensen met Afasie

Geplaatst op 09 september 2020


Afasiecentrum Surplus organiseert een cursus van 6 bijeenkomsten voor mantelzorgers van mensen met afasie. Het gaat hierbij om mensen met een afasie in de chronische fase, d.w.z. waarbij de afasie al langer dan een half jaar geleden is ontstaan, ten gevolge van een beroerte of een trauma.

De cursus is een zelfmanagementprogramma op maat, waarin een aanzet wordt gedaan, voor het vinden van balans tussen wat de afasie van uw partner van u vraagt en hoe u uw leven zou willen leiden.

Tijdens deze avonden staat u als mantelzorger centraal.  U kunt van te voren aangeven of er bepaalde onderwerpen zijn waar u over wilt praten.  Daarnaast komen een aantal  thema’s aan bod waar u mogelijk mee te maken krijgt in het dagelijks leven.

Bijvoorbeeld hoe zorg ik voor balans tussen draaglast en draagkracht? Hoe zorg ik dat ik nog activiteiten kan ondernemen die voor mij belangrijk zijn? Hoe ga ik om met het veranderde gedrag (boosheid, somberheid, gebrek aan initiatief) van mijn partner/familielid? Hoe reageert de omgeving op de afasie en wat betekent dat voor mij?

Deze vragen worden besproken onder leiding van 2 professionals in een vaste groep van maximaal 10 deelnemers. Vanwege het karakter van de cursus is het van belang  dat u deelneemt aan alle bijeenkomsten.

Locatie: Surplus, locatie Elisabeth, Leuvenaarstraat 91, 4811 VJ Breda

Data: woensdag 30 sept en 14 oktober, dinsdag 27 oktober, woensdagen 11 en  25 november, woensdag 9 dec. Evaluatie 20 jan 2021.

Tijdstip:  19.00 tot 20.30.

Begeleiding door: Drs. N. Schuurman (afasietherapeut, spraak-taalpatholoog, toegepast psycholoog i.o.), ondersteuning door een vrijwillig medewerker met kennis van verwerking en coping.

Kosten: totaal 30 euro.

Voor meer informatie kunt u bellen naar Afasiecentrum Surplus: 076-2084000/ 06-51311878 of 06-22265684 (N. Schuurman) of u kunt mailen naar: Afasiecentrum@surplus.nl.

Aanmelden: U kunt mailen naar: Afasiecentrum@surplus.nl onder vermelding van: uw naam, telefoonnummer, relatie tot de afasie cliënt en eventueel vragen/onderwerpen waar u over zou willen praten.

Mocht u nog niet bekend zijn bij ons als deelnemer van het Afasiecentrum, dan nemen wij voor de start van de cursus telefonisch contact met u op om  in kaart te brengen wat uw vragen zijn en voor enige achtergrond informatie over de afasie van uw partner/familielid.

Bel me terug

Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 1 werkdag terug.

    * Verplicht in te vullen