Landelijke actie ‘Geef een (prenten)boek cadeau’

Geplaatst op 21 mei 2024


Surplus geeft kinderen VoorleesExpress prentenboek

Op vrijdag 17 mei jl., ging de landelijke actie ‘Geef een prentenboek cadeau’ van start. Dit jaar is het humoristische en verrassende prentenboek Kom uit die kraan!! gekozen als campagnetitel van ‘Geef een prentenboek cadeau’.

Opgroeien tussen mooie boeken
Voor het zevende jaar op rij heeft de campagne ‘Geef een (prenten)boek cadeau’ als missie alle kinderen in Nederland en Vlaanderen te laten opgroeien tussen de mooiste boeken. Wat zou het mooi zijn als ieder kind een eigen verzameling met de mooiste kinderboeken in zijn kamer heeft staan – met als resultaat dat boeken een vaste plaats krijgen in zijn of haar leven. Om die boekenkast te vullen, bundelen boekhandels en diverse partners ieder jaar hun krachten om in het voorjaar een jeugdboek en een prentenboek beschikbaar te stellen voor een klein bedrag.  En het mooie is: iedereen kan een boek cadeau geven, doordat de boeken te koop zijn voor de weggeefprijs. Zo’n gulle gever hoeft niet per se een ouder of familielid te zijn. Dit kan ook een organisatie zijn. Meer informatie over de actie is te vinden op www.geefeenprentenboekcadeau.nl.    

VoorleesExpress
Eén van deze organisaties is Surplus, die in de gemeenten Etten-Leur, Halderberge en Breda het programma VoorleesExpress uitvoert. De VoorleesExpress richt zich op het thuis stimuleren van de taalontwikkeling van laagtaalvaardige kinderen. Getrainde vrijwilligers en studenten bieden een half jaar begeleiding. Surplus biedt via de VoorleesExpress al deze kinderen het boek aan, als cadeautje! De voorlezers zorgen ervoor dat de boeken bij de gezinnen terecht komen. 

Ook vrijwilliger worden?
Surplus is nog hard op zoek naar vrijwilligers voor de VoorleesExpress. Interesse in deze inspirerende en dankbare klus? Neem dan een kijkje op www.voorleesexpress.nl.   

Bel me terug

Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 1 werkdag terug.

    * Verplicht in te vullen