Ook in de zomerperiode kan iedereen terecht bij Surplus

Geplaatst op 16 juli 2024


De zomerperiode is aangebroken. Maar niet iedereen gaat of kan op vakantie in deze tijd. Dan is het handig te weten dat de medewerkers en vrijwilligers van Surplus er ook in deze periode voor je zijn. En welke activiteitencentra bijvoorbeeld geopend zijn. Hier kunnen inwoners terecht voor leuke zomeractiviteiten en advies.

Voor een fijne dag Kunnen inwoners terecht bij een ontmoetingsplek in de kernen. Loop eens binnen bij bijvoorbeeld Huis van de Wijk Klundert voor een kop koffie. Maak kennis met buurtgenoten en doe mee aan een activiteit. Kijk voor meer informatie over onze activiteiten op de website van Surplus. 

Algemeen maatschappelijk werk 
Heb je vragen of problemen waar je eens met iemand over wilt praten? De maatschappelijk werkers van Surplus luisteren en denken mee. Hun hulp is gratis.  Je kunt bij hen terecht met vragen over bijvoorbeeld relatieproblemen of persoonlijke problemen. Het spreekuur in het Kompas vervalt op 24 juli en 7 augustus. 31 juli is er wel spreekuur.

Geld & Recht
Medewerkers en vrijwilligers staan klaar om alle vragen over geld en regels te beantwoorden. Heb je vragen over je uitkering, tegemoetkomingen, toeslagen of  belasting? Weet je niet waar je terecht kunt voor hulp of vragen over uitkeringen, financiën of consumentenzaken? Of stapelen de ongeopende enveloppen zich op? De Surplus medewerkers van Geld & Recht helpen je graag door het doolhof van wetten, regelingen en voorzieningen. Bel of mail voor een afspraak 0168 – 33 13 57 of srw.moerdijk@surplus.nl.

Activiteiten voor mantelzorgers
De activiteiten voor mantelzorgers gaan in de zomerperiode gewoon door. Kijk voor meer informatie op de website www.mantelzorgmoerdijk.nl

Vrijwilligers aangeboden en gezocht
Op de website www.moerdijkvoorelkaar.nl kunnen mensen die hulp nodig hebben én mensen die iets voor een ander willen doen met elkaar in contact treden. Het platform is onderdeel van NL voor elkaar, inmiddels het grootste platform voor vrijwillige inzet in Nederland.

Boodschappen doen voor je naaste, een boompje snoeien bij een oudere, hulp bieden bij een medemens die in problemen zit of iemand helpen met de tuin. Via Moerdijkvoorelkaar kan een match gemaakt worden. Ook in de zomerperiode kan iedereen terecht op het vrijwilligersplatform www.moerdijkvoorelkaar.nl

Kijk voor meer informatie over sociaal werk en zorg in Moerdijk op www.surplus.nl/moerdijk

Dit nieuws speelt zich af in de Gemeente Moerdijk bij

Huis van de Wijk de Zevensprong

Huis van de wijk De Zevensprong

Olavstraat 29, 4765 CP Zevenbergschen Hoek

In het Huis van de Wijk is iedereen welkom. Het Huis van de Wijk verbindt inwoners, vrijwilligers, professionals en maatschappelijke organisaties die elkaar verder kunnen ...

Bekijk locatie

Bel me terug

Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 1 werkdag terug.

    * Verplicht in te vullen