‘Sociale Benadering’ binnen verenigingen in Moerdijk

Geplaatst op 08 oktober 2024


Omgaan met geheugenproblemen

In een maatschappij waar mensen steeds langer thuis blijven wonen, krijgen verenigingen ook te maken met ouder wordende vrijwilligers en leden. Als geheugenproblemen ontstaan, kan het soms lastig om hier als vereniging op in te spelen en mee om te gaan. Toch is het juist dan waardevol mensen bij hun club te houden. Om hierover te praten, organiseert Surplus een drietal bijeenkomsten.

Wat zijn bepaalde signalen? Hoe ga je hier als vereniging mee om? Wat kun je als vereniging voor deze mensen betekenen? Waar kun je als vereniging met deze signalen terecht? Allemaal vragen die kunnen (gaan) spelen en waar we graag met elkaar over in gesprek willen gaan. In de gemeente Moerdijk is het team Sociale Benadering actief. De leden van dit team trekken op met mensen met geheugenproblemen. Samen zoeken zij naar mogelijkheden om mensen zolang mogelijk onderdeel te laten zijn van onze maatschappij. Zo komen zij ook in contact met verenigingen en organisaties.

Samen praten over geheugenproblemen
Tijdens de bijeenkomsten vertellen we meer over het proces van geheugenproblemen. En hoe de sociale benadering verenigingen kan helpen bij het bieden van een stabiele plek voor hun leden. De bijeenkomsten zijn op 23 oktober, 13 november en 11 december van 13.30 tot 15.30 uur. Iedereen is van harte welkom. De bijeenkomsten vinden plaats in Huis van de Wijk Klundert, Prins Willemstraat 2. Aanmelden kan door een mail te sturen naar sbd-moerdijk@surplus.nl. Geef daarbij aan welke datum de voorkeur heeft.

Bel me terug

Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 1 werkdag terug.

    * Verplicht in te vullen