Surplus opent nieuwe locatie Lindemolen voor kort verblijf

Geplaatst op 08 maart 2023


Op dinsdag 7 maart opende Surplus officieel haar nieuwe zorglocatie voor kort verblijf: Lindemolen. Lindemolen is gevestigd op de eerste etage van woonzorgcentrum Elisabeth (Leuvenaarstraat 91, Breda). Binnen Lindemolen kunnen mensen herstellen en aansterken na bijvoorbeeld een ziekenhuisopname of andere situatie waardoor zelfstandig thuis wonen even niet mogelijk is. Lindemolen vervangt de zorg die Surplus voorheen in Merlinde bood.

Het volledige zorgteam van Merlinde verhuisde mee naar de nieuwe locatie Lindemolen. Dat betekent dat cliënten de zorg blijven krijgen zoals ze gewend zijn, van de mensen die ze al kennen. Er wordt gewerkt met een vast team van zorgprofessionals, bestaande uit verzorgenden, verpleegkundigen, zorghulpen, voedingsassistenten, een fysiotherapeut en een specialist ouderengeneeskunde. Samen met de cliënt werken zij aan herstel en het vergroten van de zelfredzaamheid, waarbij de persoonlijke wensen en voorkeuren van de cliënt het vertrekpunt zijn.  

Comfortabel, ruim en veel faciliteiten
Nathasja Baltjes-Tonnet, zorgmanager bij Lindemolen, is blij met de nieuwe locatie: “Lindemolen heeft alles in huis om onze cliënten een comfortabel en prettig kortdurend zorgverblijf te bieden. Het is een ruim opgezette afdeling met grote kamers en een gezellige gezamenlijke huiskamer met een (dak)terras. Bijkomend voordeel is dat cliënten zonder de deur uit te hoeven gebruik kunnen maken van de faciliteiten van woonzorgcentrum Elisabeth, zoals het restaurant, winkeltje, bakker op donderdag en kapper.” Ook mevrouw van Bruggen, één van de cliënten die meeverhuisde van Merlinde naar Lindemolen, is enthousiast: “Mijn kamer hier is wel twee keer zo groot, met twee grote hoekramen. Zoveel licht en ruimte is heel fijn.”

Kort verblijf voor verschillende situaties
Lindemolen Kort verblijf is er voor kortdurend eerstelijnsverblijf voor mensen die vanwege medische redenen tijdelijk niet thuis kunnen wonen (ELV-indicatie) en ter overbrugging als men op de wachtlijst staat voor een zorginstelling (WLZ-overbrugging). Daarnaast is ook geplande logeerzorg vanuit de WLZ of WMO mogelijk. Bijvoorbeeld als de partner of mantelzorger op vakantie gaat. Tot slot biedt Lindemolen ook particuliere zorg. De cliënt betaalt dan zelf voor het verblijf en de zorg wordt vergoed vanuit de wijkverpleging.

Dit nieuws speelt zich af in de Gemeente Breda bij

Lindemolen

Leuvenaarstraat 91

Lindemolen is een kort verblijf zorglocatie en is gevestigd nabij de binnenstad van Breda, op de eerste etage van woonzorgcentrum Elisabeth. De zorg in Lindemolen ...

Bekijk locatie

Bel me terug

Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 1 werkdag terug.

    * Verplicht in te vullen