Uitnodiging bijeenkomst Sociale Benadering Dementie

Geplaatst op 27 augustus 2020


In samenwerking met Anne-Mei The en het team van Tao of Care gaat Surplus invulling geven aan de Sociale Benadering Dementie.

Iedereen wil graag zijn/haar leven blijven leven zoals hij of zij gewend is. Dat doen we met elkaar, acceptie voor het ziektebeeld en hoe we daar het beste mee om kunnen gaan.

We gaan aan de slag in de wijk Hoge Vucht in Breda en de kern Klundert met de Sociale Benadering Dementie binnen Surplus. De eerste bijeenkomsten hiervoor vinden plaats in september.

Bijeenkomsten Breda en Klundert 25 en 28 september

We gaan aan de slag met Sociale Benadering Dementie in de wijk Hoge Vucht in Breda en de kern Klundert. Tijdens de bijeenkomsten geeft hoogleraar Anne-Mei The inzicht in de Sociale Benadering door een zogenoemde leefwereldsessie. In deze leefwereldsessie laat zij samen met ervaringsdeskundigen horen, voelen en zien wat dementie voor hen betekent en wat voor invloed een andere benadering op iemand kan hebben. In kleinere groepjes gaan we daarna met elkaar in gesprek om ideeën uit te wisselen over ondersteuning voor mensen met dementie en hun naasten. Er is dan ook ruimte om verhalen en zorgen te delen en te bespreken waarbij Surplus kan ondersteunen.

Voor wie

De bijeenkomsten zijn voor iedereen waarbij dementie een rol speelt in zijn of haar leven. Bijvoorbeeld professionals die in hun werk met dementie te maken krijgen, iemand met dementie, naasten, de lokale winkelier of de wijkagent. Iedereen is van harte welkom om ervaringen en kennis te delen en mee te denken over het verder verbeteren van ondersteuning voor mensen met dementie in zijn of haar wijk/kern.

Wanneer en waar

  • Hoge Vucht Breda: vrijdag 25 september vanaf 13:30 uur tot ongeveer 17:00 uur – Gemeenschapshuis De Wegwijzer. Steendorpstraat 2, Breda.
  • Klundert: maandag 28 september vanaf 13:30 uur tot ongeveer 17:00 uur – Stad Klundert. Molenstraat 33, Klundert (parkeerterrein bereikbaar via Oosterstraat).

Aanmelden

Iedereen is van harte welkom om zich aan te melden.

Meer informatie of vragen?

Wil je meer weten over de Sociale Benadering Dementie? Klik dan hier voor meer informatie.

Heb je vragen over deze nieuwe ontwikkeling en wil je weten hoe we binnen Surplus hier samen met jou invulling aan willen geven?
Voor regio Breda kun je contact opnemen met sbd-hogevucht@surplus.nl en voor regio Klundert met sbd-klundert@surplus.nl.

Bel me terug

Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 1 werkdag terug.

    * Verplicht in te vullen