In gesprek met een cliënt Thuisbegeleiding: "Ik heb mijn kracht teruggevonden"

“Omdat ik mijn administratie niet meer op orde kreeg, heb ik via de WMO thuisbegeleiding aangevraagd. Samen hebben we alle achterstallige administratieve taken opgepakt. De thuisbegeleider heeft een budgetplan gemaakt en orde geschept. Daardoor lukte het me al snel weer om zelfstandig de administratie bij te houden. Ik kreeg een goede vertrouwensband met mijn thuisbegeleider, waardoor ik mezelf kon open stellen en vertellen wat er in mijn hoofd omging. In het verleden heb ik veel meegemaakt. Het helpt mij om de pijn die ik hierdoor voel te delen. Het is fijn dat ik hiervoor terecht kon bij mijn thuisbegeleider.

Thuisbegeleiding hielp mij opkrabbelen uit een depressie
Ieder jaar word ik in de herfst neerslachtig. Ik heb dan geen eetlust, energie of  zin om sociale contacten aan te gaan. Ik kom dan alleen buiten voor noodzakelijke dingen, zoals boodschappen. Ik vertelde dit aan de thuisbegeleider. Zij was voor mij een luisterend oor en gaf me uitleg over wat een depressie is, hoe het in stand gehouden wordt en hoe je er mee om kunt gaan. Ik kwam er achter dat ik in een negatieve spiraal zat. Doordat ik minder activiteiten ondernam voelde ik me alleen nog maar depressiever. Samen met mijn thuisbegeleider heb ik een lijst met activiteiten doorgenomen. Ik kwam er toen achter van welke activiteiten ik energie krijg: wandelen en bakken. Deze twee activiteiten heb ik weer opgepakt. Daarnaast heb ik meer structuur aangebracht in mijn dag: iedere dag douchen, op dezelfde tijden eten en overdag niet meer slapen. Het omgooien van mijn dagelijkse routine was niet makkelijk, maar de thuisbegeleider stond naast me en motiveerde mij. Het ging langzaamaan beter met mij.

Ik heb mijn kracht terug gevonden
Ik heb een hele fijne lente en zomer gehad, maar was erg bang dat ik me in de herfst weer depressief zou gaan voelen. Deze herfst en winter zijn een stuk beter gegaan. Ik voel me nog steeds bij tijden neerslachtig, maar als ik me nu zo voel ga ik niet zoals vroeger onder een dekentje op de bank liggen. Ik trek nu mijn schoenen aan en ga een uur wandelen. Daarnaast houd ik me aan een vast dag structuur en onderhoud ik contact met familie en vrienden. Ik heb mijn kracht terug gevonden en dat heb ik mede te danken aan de thuisbegeleiding!”

Ben jij benieuwd naar wat Thuisbegeleiding voor jou kan betekenen? Bekijk hier dan meer informatie over deze dienst.

Bel me terug

Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 1 werkdag terug.

    * Verplicht in te vullen