Innovatie

Innovatie

In de afgelopen jaren is de welvaart over heel de wereld toegenomen. Door verbeteringen in de gezondheidzorg worden we als mensheid steeds ouder. Dat zien we in Nederland en in het werkgebied van Surplus. Ook op andere vlakken is de samenleving anders ingericht dan een generatie geleden. Vrouwen zijn meer gaan werken en krijgen gemiddeld minder kinderen. Dat zorgt ervoor dat we in verhouding veel ouderen hebben om voor te zorgen, maar minder jongeren om die taak te vervullen. 

De mogelijkheden van technologie hebben ons leven ook sterk veranderd. Soms op een positieve manier zoals we tijdens de coronacrisis konden ervaren door het gebruik van beeldbellen voor werk en privé. En soms zorgt de inzet van technologie ook voor nieuwe vraagstukken zoals hoe je je kinderen veilig gebruik laat maken van allerlei apps.  

Binnen Surplus geloven we dat technologie ondersteunend kan zijn in de grote uitdaging waar we voor staan. We zullen de zorg op een andere manier moeten gaan inrichten om de kwaliteit hoog te houden. Met (digitale) innovatie proberen we naast mogelijke tijdsbesparing en werkverlichting voor onze medewerker ook de kwaliteit van zorg te vergroten voor onze cliënten en bewoners. Dit kan alleen als we samen ontdekken wat technologie kan toevoegen. Het Digitale Innovatie-team van Surplus faciliteert medewerkers om op een zinvolle manier met technologie aan de slag te gaan. Onze aanpak typeert zich door met creatieve methodieken altijd te beginnen bij een vraag of behoefte uit de praktijk. We benutten graag de inzichten van andere zorgaanbieders, onderwijs- en kennisinstellingen.

We bieden zowel in de thuissituatie als in de woonzorgcentra allerlei slimme technologische oplossingen. Klik op onderstaande links voor enkele voorbeelden:

En klik hier voor een overzicht van innovaties bij Surplus in 2022.

Ervaringsverhalen

Hieronder vind je enkele voorbeelden van ervaringsverhalen, waarin innovatie een belangrijke rol speelt:

Technologie in de thuiszorg

Online jongerenwerk bij Surplus: vanzelfsprekend!

Technologie kan plezier in je werk opleveren

Virtual reality (VR) – Technologie is de toekomst

De inzet van GPS-systemen

Innovatie en inspiratiedag

In september vond een heuse Innovatie & Inspiratiedag door én voor (vrijwillig) medewerkers van Surplus plaats bij Qub3z in Breda. Tijdens deze dag stonden de digitale en sociale innovaties van Zorg en Welzijn binnen Surplus in de spotlight, om collega’s te informeren maar vooral ook te inspireren. Bekijk onderstaande filmpjes, gemaakt door ETV, voor een impressie van deze dag!

Bel me terug

Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 1 werkdag terug.

    * Verplicht in te vullen