Onvergetelijke herinneringen voor de bewoners van Westerwiek

Na het lezen van een artikel over de Meeshoeve, de boerderij van Boer Kees en Boerin Ria waar Surplus dagbesteding biedt, werd Anita van de Mierde (voedingsassistente bij Westerwiek) enthousiast. Ze bedacht dat het leuk zou zijn als de bewoners van woonzorgcentrum Westerwiek ook de boerderij konden bezoeken. Samen blikken we terug op deze fijne dagen.

Anita presenteerde haar idee aan Colinda, de teamcoach Welzijn van Westerwiek. Colinda was meteen enthousiast: “Het is altijd geweldig als mensen zelf met ideeën komen. Natuurlijk hebben we kritisch gekeken naar wat mogelijk was.”

Voorbereidingen voor het bezoek
Al snel werd besloten alleen mannelijke bewoners mee te nemen, omdat vaak de vrouwen aan activiteiten deelnemen. Er werd veel geregeld: vervoer, vrijwilligers, rolstoelen en tijden. Dankzij Colinda werd alles soepel afgestemd met de Meeshoeve.

Warm welkom en herinneringen
In juli 2023 was het zover. Het bezoek werd verdeeld over twee dagen vanwege de grote belangstelling. Anita vertelt: ‘’Beide dagen waren een groot succes! We zijn hartelijk ontvangen op de Meeshoeve.’’

Colinda: “Er is zoveel herkenbaar voor deze mensen. De oude opkamer met nog de originele inrichting riep veel herinneringen op. Ook de tuin van de Meeshoeve werd bewonderd en er werd zelfs gezongen. Het maakte zoveel los.”

Anita: “De geiten vonden ze geweldig, vooral toen ze begonnen te mekkeren. Je had die mannen moeten zien!” Colinda voegt toe: “De verhalen die dan naar boven komen, dat is zo mooi om te zien. Eigenlijk doen we dit veel te weinig.”

Een onvergetelijke ervaring
Het bezoek aan de Meeshoeve smaakt naar meer: ‘’Bezoeken zoals deze zijn geweldig! De bewoners hebben zo genoten. De dankbaarheid was intens. We hebben een fotoalbum gemaakt voor alle bewoners, zodat ze altijd kunnen terugkijken. Hopelijk kunnen we nog meer van zulke reisjes maken!”, vertellen Anita en Colinda.

Initiatief en samenwerking
Colinda hoopt dat meer collega’s met ideeën komen: “De samenwerking verliep fantastisch. Het bezoek aan de Meeshoeve heeft diepe indrukken en mooie herinneringen achtergelaten. We kijken uit naar meer van zulke onvergetelijke uitstapjes!”

Bel me terug

Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 1 werkdag terug.

    * Verplicht in te vullen