Veel activiteiten tijdens Week van de verbinding

Geplaatst op 19 september 2024


In de week van 25 september tot en met 2 oktober vindt in de gemeente Etten-Leur de week van de verbinding plaats. Landelijk is het dan de week tegen eenzaamheid. Er zijn honderden activiteiten in heel Nederland tijdens deze week, waar mensen elkaar ontmoeten en samen verbinden. Doe mee aan één of meerdere activiteiten die er in Etten-Leur worden georganiseerd.

De gemeente Etten-Leur, Samen Soepen Etten-Leur, De Huiskamers, FAMEUS, de Meedenkcoaches, Social Friday, Present in Vriendschap, Surplus, mantelzorg Etten-Leur, Avoord en het jongerenwerk sloegen de handen ineen en maakten samen een bomvol programma. Voor jong en oud en voor ieder wat wils. Alle activiteiten staan op een handige kalender en zijn ook terug te vinden op www.mantelzorgetten-leur.nl/agenda.

Wat is eenzaamheid?
Eenzaamheid is een ingewikkeld en persoonlijk gevoel dat niet gelijkstaat aan alleen zijn. Het kan een diep gevoel van gemis aan sociale of emotionele verbondenheid zijn. Mensen kunnen sociale eenzaamheid ervaren wanneer ze weinig contacten hebben met vrienden, kennissen of buren.

Samen de strijd tegen eenzaamheid aangaan
Onder het landelijke actieprogramma ‘Eén tegen eenzaamheid’ wil de gemeente Etten-Leur samen met inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties eenzaamheid op een duurzame manier verminderen. De gemeente zet in op bewustwording, het bespreekbaar maken van signalen van eenzaamheid en het maken van concrete plannen.

Bel me terug

Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 1 werkdag terug.

    * Verplicht in te vullen