Repair Café Zundert verdubbelt aantal reparaties eerste helft 2024

Geplaatst op 05 augustus 2024


In de eerste helft van dit jaar vonden elf Repair Cafés plaats waarvan zes in Zundert en vijf in Rijsbergen. Ten opzichte van de eerste helft 2023 is het aantal reparaties verdubbeld. Totaal werden 193 reparaties aangeboden. Deze grote stijging is volledig toe te wijzen aan de opening van een Repair Café in Rijsbergen en geeft aan dat het Repair Café een aanwinst is voor de gemeente Zundert.

Het gemiddeld aantal aangeboden goederen per sessie bedroeg in Zundert 20 stuks en in Rijsbergen 15 stuks. Het aantal gelukte reparaties komt ook in 2024 uit rond de 65%. Dat betekent dat het overgrote deel van de Zundertenaren met een gerepareerd artikel naar huis gaat. Een resultaat om trots op te zijn. Ongeveer de helft van alle reparaties betreft huishoudelijke apparaten. De vrijwilligers ontvingen € 480 aan vrijwillige bijdragen. Van dit geld worden materialen gekocht voor het Repair Café.

Iedere eerste zaterdag van de maand
Het Repair Café gaat op donderdag 19 september weer van start in ’t Rijserf in Rijsbergen. Van 13.30 tot 16.00 uur is iedereen van harte welkom met kapotte huishoudelijke apparaten, haperende fietsen of te herstellen kleding. Na 15.30 uur worden geen reparaties meer aangenomen. Zaterdag 5 oktober is het Repair Café van 10.00 tot 13.00 uur in het Pluspunt bij het Nonnekeshof. Tot 12.30 uur kunnen reparaties worden aangeboden. Er is ruim voldoende parkeergelegenheid aanwezig. Klik hier voor meer informatie en de agenda.

Bel me terug

Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 1 werkdag terug.

    * Verplicht in te vullen