Heropening De Schelf als Huis van de Wijk in Raamsdonksveer-Noord

Geplaatst op 22 augustus 2024


In de wijk Raamsdonksveer-Noord werkt de gemeente aan een plan voor één nieuw gebouw voor de drie basisscholen en kinderopvang én een Huis van de Wijk.  Het zal nog wel een paar jaar duren voordat het gebouw er staat. Maar zo lang willen we niet wachten met het Huis van de Wijk. Daarom stellen we De Schelf vanaf september aanstaande open als tijdelijke locatie. Samen met wijkbewoners kijken we welke behoeften er zijn bij wijkbewoners. En hoe we hier samen invulling aan kunnen geven. Denk bijvoorbeeld aan activiteiten voor ouderen en jongeren zoals koffiedrinken, samen koken en/of eten. Maar ook activiteiten door verenigingen en sportgroepen, taallessen en voorlichtingsbijeenkomsten. Succesvolle activiteiten kunnen in de toekomst dan ook een plekje krijgen in het nieuwe gebouw.

Veel goede ideeën
Dat er bij wijk- en buurtbewoners veel goede ideeën leven, weten we al. In april haalden we via een enquête onder alle inwoners van Raamsdonksveer-Noord veel wensen en ideeën op. Tijdens het Wijkgesprek in juni jl. gingen we hier dieper op in. Meer informatie hierover leest u op onze website: Geertruidenberg.nl/projecten/hart-van-de-wijk.

Concrete plannen
Nu willen we de volgende stap zetten en het Huis van de Wijk samen met de buurtbewoners vorm  geven. Wat vinden zij goed en fijn in hun buurt? Welke activiteiten zijn gewenst? Wat willen en kunnen buurtbewoners hier zelf in betekenen en waarvoor willen zij zich inzetten?

Wijkcoördinator en kwartiermaker
Wijkcoördinator Melanie Verhelst gaat hier mee aan de slag. Haar rol binnen gemeente Geertruidenberg richt zich op de verbinding en verbetering van de buurten in de wijk. Ze is regelmatig in de wijk aanwezig voor het gesprek met inwoners en ter ondersteuning van buurtinitiatieven. “Samen maken we de buurt nog fijner, beter en gezelliger!”, aldus Melanie. Melanie krijgt hulp van Jolanda van Leest van Surplus. Jolanda is aangesteld als tijdelijke kwartiermaker om alle zaken rondom de heropening goed te regelen. Jolanda: “Wat zou het leuk zijn als De Schelf een levendig Huis van de Wijk wordt. Waar buurtbewoners blij van worden!”

Open vanaf 1 september
Melanie en Jolanda zijn vanaf 1 september aanstaande regelmatig in De Schelf te vinden. Zij gaan in gesprek met buurtbewoners, verenigingen en organisaties. Zo wordt steeds concreter welke wensen en ideeën er leven. En wie iets kan of wil betekenen voor De Schelf als Huis van de Wijk. Iedereen die interesse heeft om mee te praten, denken en helpen, is welkom op de maandagen in september van 10.00 tot 12.00 uur. Komt dit niet uit? Plan dan een afspraak met Melanie via m.verhelst-vanhaagen@geertruidenberg.nl of bel Jolanda op 06-53614090.

Feestelijke opening
Op Burendag, zaterdag 28 september, vieren we de officiële (her)opening van de Schelf. U bent van harte welkom! We maken er samen een fijn Huis van de Wijk van, voor en door alle bewoners van Raamsdonksveer-Noord.

Bel me terug

Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 1 werkdag terug.

    * Verplicht in te vullen