Een kijkje in de toekomst

Geplaatst op 21 december 2019De zorg is in beweging. Steeds meer mensen hebben zorg nodig en de zorgvraag die iemand heeft wordt zwaarder. Dit vraagt om een andere manier van werken waarbij het inzetten van technologie en innovaties daarbij helpen.

De afgelopen maanden hebben we bij Surplus een pilot gedaan om letterlijk een kijkje in de toekomst te nemen door het inzetten van de zogeheten Smartglass. Met deze slimme bril is het mogelijk om op afstand mee te kijken. De pilot vond plaats op woonzorglocaties Molenstaete (Breda) en De Zeven Schakels (Zevenbergen).

“We hebben veel geleerd over deze technologie en innovatie. En dat je dat niet zomaar even in je werkproces kunt stoppen. Daar moet je goed over nadenken!” aldus Debora Huijbrechts-Lokers , begeleider van collega’s in opleiding. Miranda Lobensteijn-Kouwen vult aan: “Als collega in opleiding voel ik mij met de Smartglass nooit alleen; Er is altijd iemand die even mee kan kijken en mij zo kan helpen in lastige situaties”

Regisseur- en kwaliteitsverpleegkundige Lejla Dedic is erg enthousiast, maar ook kritisch: “Wij hebben gekeken of de Smartglass ingezet kan worden bij wondzorg op afstand. De mogelijkheden zijn daar zeker, maar nog niet voor elke soort wond. Dit komt omdat de kwaliteit van de beelden soms nog net niet goed genoeg zijn. Ik geloof zeker dat technologie en innovatie een aanvulling is op de zorgverlening die we bieden.”

“We hebben met de pilot rond de Smartglass letterlijk en figuurlijk een kijkje in de toekomst mogen nemen.”

De pilot met de Smartglass bij Surplus is onderdeel van een samenwerking tussen 12 organisaties voor verpleeghuiszorg in West-Brabant. Deze samenwerking, ‘Anders Werken in de zorg’, wil met nieuwe technologieën het werken in de zorg ondersteunen, tijd besparen en de productiviteit verhogen. Het doel: de kwaliteit van zorg vasthouden en verbeteren ondanks het groeiend aantal ouderen en het arbeidsmarktprobleem.

Bel me terug

Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 1 werkdag terug.

    * Verplicht in te vullen