Opening Huis van de Wijk De Schelf
19-09-2024
Het is bijna zo ver: Huis van de Wijk De Schelf aan de Burgemeester Krijgsmangeerde 46 in Raamsdonksveer gaat weer open! Dit wordt gevierd op ...
Geplaatst op 01 november 2022
In oktober 2022 ontvingen de Buurtbemiddelingsprojecten in Geertruidenberg en Oosterhout wederom het Plus-certificaat van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV). Dit betekent dat aan alle kwaliteitscriteria is voldaan en dat de werkwijze en methode van Buurtbemiddeling goed worden uitgevoerd.
In de gemeente Oosterhout werd in 2003 de eerste pilot voor Buurtbemiddeling al gedraaid. In de gemeente Geertruidenberg bestaat Buurtbemiddeling sinds 2014. Alle inwoners van deze gemeenten die in een conflict- of overlastsituatie met hun buren zitten, te maken hebben met bijvoorbeeld geluidsoverlast, overlast van dieren of kinderen, pesterijen, problemen met de tuin of erfafscheiding enzovoorts, kunnen kosteloos en vrijblijvend gebruik maken van Buurtbemiddeling. Ook uit de cijfers blijkt hoe belangrijk Buurtbemiddeling is: ruim 70% van de conflicten wordt opgelost. Surplus voert het project uit in opdracht van de gemeenten en woningcorporatie Thuisvester. Er is een nauwe samenwerking met de politie.
Vrijwilligers
Buurtbemiddeling wordt uitgevoerd door een goed getraind en ervaren team van vrijwilligers. Deze richten zich op het herstellen van de communicatie tussen de beide buren. De bemiddelaars blijven neutraal en kiezen geen partij. Ze zijn er voor beide buren en proberen samen toe te werken naar een oplossing die voor alle betrokkenen werkt.
Buurtbemiddeling inschakelen Als inwoners van Geertruidenberg of Oosterhout overlast ervaren en het lukt niet er samen uit te komen, kan Buurtbemiddeling worden ingeschakeld. Meer informatie over Buurtbemiddeling en contactgegevens zijn te vinden op www.surplus.nl/buurtbemiddeling
Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 1 werkdag terug.