Online jongerenwerk

In een tijd waarin jongeren een steeds groter gedeelte van hun dag doorbrengen op social media, kunnen jongerenwerkers ook niet achterblijven en zullen ze de online kanalen steeds meer moeten inpassen in hun dagelijkse werkzaamheden.

De jongeren bevinden zich niet alleen nog maar op straat maar ook in de online wereld. Tachtig procent van de jongeren is vandaag de dag zijn meeste tijd online. De jongerenwerker moet kennis hebben van verschillende kanalen, zoals TikTok, SnapChat, Instagram en ook online games. In principe doe je online hetzelfde wat je offline doet. Je bereikt de doelgroep alleen op een andere manier. Je hebt dus de kennis nodig van die online wereld en ook de skills om in contact te kunnen komen met de doelgroep.

Binnen Surplus welzijn en dus ook binnen het jongerenwerk is preventie erg belangrijk. Door online actief te zijn ben je laagdrempelig en kun je dingen sneller signaleren en oppikken. Als Jongerenwerker wil je ook aansluiten bij de leefwereld van jongeren om de connectie met de doelgroep te kunnen behouden.

Naast online, werken we ook met de digipack, een rugzak vol met technologie. Verder hebben we een nauwe samenwerking met GETLAB van Avans.

Bel me terug

Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 1 werkdag terug.

    * Verplicht in te vullen