Berichtgeving incident Corenschup

Nieuws

Update afdeling Corenschup (woonzorgcentrum Elisabeth Breda)

Update: 8 mei 17.00 uur

De ingehuurde zorgmedewerker, die verdacht wordt van seksueel misbruik op de afdeling Corenschup van het Woonzorgcentrum Elisabeth in Breda, is twee weken geleden in België aangehouden. Afgelopen maandag is hij overgeleverd aan Nederland. En vandaag, woensdag 8 mei, is hij voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die heeft besloten dat de verdachte langer in voorlopige hechtenis moet blijven. De verdachte moet over twee weken verschijnen in de raadkamer van de rechtbank, die wederom gaan beslissen over de verlenging van zijn voorlopige hechtenis.  

Zorg en aandacht  
Een dergelijke strafzaak heeft veel impact en roept begrijpelijkerwijs allerlei vragen en emoties op. Surplus richt zich eerst en vooral op de zorg voor de bewoners, hun familieleden/naasten en onze medewerkers. Wij helpen hen om samen met ons de moeilijke periode na deze verschrikkelijke gebeurtenis te doorstaan.   

Vervolg  
Verdere berichtgeving delen we vanaf nu op deze pagina. Wij kunnen echter vanwege ieders privacy op geen enkele manier ingaan op de feiten, omstandigheden of het lopende strafrechtelijk onderzoek. De woordvoering hiervan ligt bij het Openbaar Ministerie.  

Wij rekenen op uw begrip hiervoor.  
Mocht u vragen hebben naar aanleiding van dit bericht, kunt u contact opnemen via: communicatie@surplus.nl    

Urgente berichtgeving: informatie over incident afdeling Corenschup (woonzorgcentrum Elisabeth Breda)

Update: 30 april 16.34 uur

Surplus bevestigt dat er binnen de afdeling Corenschup van het woonzorgcentrum Elisabeth in Breda meldingen gemaakt zijn van mogelijk seksueel grensoverschrijdend gedrag jegens bewoners door een ingehuurde zorgmedewerker. De politie is ingeschakeld en doet onderzoek. Surplus heeft hiervan ook melding gemaakt bij de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd. Politie heeft een verdachte aangehouden. Zolang het politieonderzoek loopt, kunnen wij geen uitspraken doen over de feiten en omstandigheden. Voor meer informatie verwijzen we naar: Home | politie.nl

Wij zijn hier ontzettend van geschrokken. Bewoners en medewerkers moeten bij ons veilig zijn en zich veilig kunnen voelen. Onze eerste aandacht gaat dan ook uit naar ondersteuning en zorg van de bewoners van Corenschup, hun familieleden/ naasten en onze medewerkers.

Wij doen een oproep aan een ieder om ruimte te geven aan het politieonderzoek. Dat heeft tijd nodig. Dat betekent dat vele vragen nog enige tijd onbeantwoord zullen blijven. Bewoners en hun familieleden/naasten en onze medewerkers zijn gebaat bij rust in deze periode. Wij rekenen op uw begrip hiervoor.

Bel me terug

Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 1 werkdag terug.

    * Verplicht in te vullen